AHF Checkpoint biedt gratis en vertrouwelijk hiv-sneltesten, counseling en advies aan voor iedereen die dat nodig heeft. De test wordt uitgevoerd door gekwalificeerde hiv-testers en -counselors met de meest geavanceerde sneltesten. Met behulp van wat bloed van een vingerprik stelt de test vast of je bloed hiv-antistoffen bevat. Je krijgt direct de uitslag te horen. Hoewel de test meer dan 99% nauwkeurig is, is bij een voorlopig positief (reactief) resultaat een aanvullende test in een behandelcentrum nodig voor de definitieve diagnose. Onze counselors zullen je in dat geval altijd verwijzen naar een zorginstelling. Daarbij krijg je volledige ondersteuning van onze counselors. Voor verder soa-onderzoek word je verwezen naar je huisarts of een soapoli van de GGD bij jou in de buurt.

Met onze mobiele testunit testen we ook op locatie, en bovendien zijn we aanwezig bij diverse in- en outdoorevenementen om testen aan te bieden. Wil je weten waar je een hiv-test kunt laten doen bij jou in de buurt, neem dan contact met ons op.

AHF Checkpoint heeft als missie bij te dragen aan vroegtijdige opsporing en behandeling van hiv in Nederland, door het aanbieden van sneltesten en counseling in een laagdrempelige, niet-medische setting. We zorgen voor een vertrouwelijke hiv-test in een veilige, neutrale omgeving waar je zonder afspraak kunt binnenlopen. Je krijgt dezelfde dag nog de uitslag en zo nodig verwijzen we je door naar een soa-testlocatie. We werken 's middags, ’s avonds en in het weekend - dus op het moment dat jou het beste uitkomt.

De kwaliteit van ons werk wordt gewaarborgd door de oprichters en coördinatoren van het eerdere Checkpoint Amsterdam.

Vanaf woensdag 26 september 2018 is AHF Checkpoint (pop-up) Rotterdam geopend. Elke 2e en laatste woensdag kun je hier terecht voor een gratis HIV sneltest. Onze services zijn beschikbaar voor iedereen en worden gratis, annoniem en zonder afspraak aangeboden.

De pop-up Checkpoint is een samenwerking tussen AHF Europe, Stichting Humanitas en Stichting HIV portaal Rotterdam.

De in Los Angeles (VS) gevestigde AIDS Healthcare Foundation (AHF) is een wereldwijd opererende non-profitorganisatie die moderne gezondheidszorg en belangenbehartiging aanbiedt aan zo'n 683.678 mensen in 39 landen in Afrika, Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Europa. Op dit moment zijn we de grootste aanbieder van medische zorg aan hiv-/aidspatiënten in de VS.

AHF financiert haar missie om de wereld te bevrijden van aids via een netwerk van apotheken, kringloopwinkels, zorgcontracten en andere strategische samenwerkingsverbanden. Ontwikkeling van nieuwe, innovatieve manieren van behandeling, preventie en belangenbehartiging vormen het fundament van onze succes. Momenteel voeren we een omvangrijk testprogramma uit om de 25 miljoen mensen die niet weten dat ze besmet zijn op te sporen en te behandelen.

Door grote doelen te na te streven–zoals 1 miljard mensen per jaar laten testen–hoopt AHF oudere, meer tijdrovende methodes overbodig te maken. Sinds 1987 heeft AHF al zorg geboden aan duizenden mensen over de hele wereld die met hiv en aids leven. Door in gemeenschappen in de VS en daarbuiten nieuwe programma's te creëren en te implementeren, breiden we de zorgverlening en de invloed op het beleid uit, om zo meer levens te kunnen redden.