Over ons - AHF Nederland - Gratis hiv-testen voor iedereen

Chat on WhatsApp

* Do not include sensitive information

Over AHF

Hiv-sneltesten Profram Resultaten

Onze partners

 

Over AHF

AHF Checkpoint celebrating International Condom Day

AHF Checkpoint Amsterdam biedt gratis en vertrouwelijk hiv-sneltesten, counseling en advies aan voor iedereen die dat nodig heeft. De test wordt uitgevoerd door gekwalificeerde hiv-testers en -counselors met de meest geavanceerde sneltesten. Met behulp van wat bloed van een vingerprik stelt de test vast of je bloed hiv-antistoffen bevat. Je krijgt direct de uitslag te horen. Hoewel de test meer dan 99% nauwkeurig is, is bij een voorlopig positief (reactief) resultaat een aanvullende test in een behandelcentrum nodig voor de definitieve diagnose. Onze counselors zullen je in dat geval altijd verwijzen naar een zorginstelling. Daarbij krijg je volledige ondersteuning van onze counselors. Voor verder soa-onderzoek word je verwezen naar je huisarts of een soapoli van de GGD bij jou in de buurt.

Met onze mobiele testunit testen we ook op locatie, en bovendien zijn we aanwezig bij diverse in- en outdoorevenementen om testen aan te bieden. Wil je weten waar je een hiv-test kunt laten doen bij jou in de buurt, neem dan contact met ons op.

AHF Checkpoint heeft als missie bij te dragen aan vroegtijdige opsporing en behandeling van hiv in Nederland, door het aanbieden van sneltesten en counseling in een laagdrempelige, niet-medische setting. We zorgen voor een vertrouwelijke hiv-test in een veilige, neutrale omgeving waar je zonder afspraak kunt binnenlopen. Je krijgt dezelfde dag nog de uitslag en zo nodig verwijzen we je door naar een soa-testlocatie. We werken ’s middags, ’s avonds en in het weekend – dus op het moment dat jou het beste uitkomt.

De kwaliteit van ons werk wordt gewaarborgd door de oprichters en coördinatoren van het eerdere Checkpoint Amsterdam.

Vanaf woensdag 26 september 2018 is AHF Checkpoint (pop-up) Rotterdam geopend. Elke 2e en laatste woensdag kun je hier terecht voor een gratis HIV sneltest. Onze services zijn beschikbaar voor iedereen en worden gratis, annoniem en zonder afspraak aangeboden.

De pop-up Checkpoint is een samenwerking tussen AHF Europe, Stichting Humanitas en Stichting HIV portaal Rotterdam.

AIDS Healthcare Foundation (AHF), gevestigd in Los Angeles, is een wereldwijde non-profitorganisatie die geavanceerde medicijnen en belangenbehartiging biedt aan meer dan 1.500.000 mensen in 45 landen. We zijn momenteel de grootste aanbieder van medische zorg voor HIV / AIDS ter wereld.

AHF financiert haar missie om de wereld van AIDS te bevrijden via een netwerk van apotheken, tweedehandswinkels, zorgcontracten en andere strategische partnerschappen. Het genereren van nieuwe, innovatieve manieren van behandeling, preventie en belangenbehartiging is het kenmerk van ons succes geweest.

Sinds 1987 zorgt AHF voor duizenden mensen die wereldwijd leven met hiv en aids. Terwijl we nieuwe programma’s maken en implementeren in gemeenschappen in de VS en in het buitenland, breiden we de levering van gezondheidszorg en invloed op het beleid uit met als doel meer levens te redden.

Hiv-sneltesten Profram resultaten

For our testing data in 2018, see this PDF.

For our testing data in 2015 – 2017, see this PDF.

Onze partners